maandag 31 maart 2008

Bolsa met drie uñas


Deze bolsa (tasje) heeft zijtasjes, deze worden uñas genoemd.  Aan de zijkant is de zien dat er zowel aan de voorkant als aan de achterkant uñas zijn gebreid. Aan de voorkant (of is het de achterkant?) zit één uña en aan de achterkant zijn er twee gebreid. De kleuren van de patronen zijn hier omgekeerd. Het hele tasje is maar 12 x 16 cm, exclusief de flosjes. De kleine uña is 6,5 x 4 cm. De moeilijkheidsgraad, dacht ik, was het breien van die zijtasjes, maar dat blijkt achteraf totaal niet moeilijk te zijn. Pfffttt… daar draai ik mijn hand totaal niet meer voor om hoor :-)
Dit patroon komt ook uit het boek wat ik al eerder heb vermeld. Ik heb deze bolsa nog niet eerder op mijn weblog laten zien want er was niet veel meer te zien dan een omgekrulde versie met overal draden eraan. Zelfs voor mij was het spannend toen ik het aanelkaar maakte wat ik zou zien :-)

zondag 23 maart 2008

Surftocht

Het is al weer een poosje geleden dat ik hier leuke en interessante linkjes heb vermeld van mijn vaak nachtelijke digitale zwerftochten op internet. Hopelijk zit er ook wat bij voor jou!
  1. Gratis patroontjes van Donna Kooler Design Studio
    Persoonlijk vind de patroontjes van de viooltjes en de Oostindische kers erg mooi.
    Mijn ABC is onder andere ook een design van Donna Kooler. Op haar site zie je ook dat er een heel team achter Donna Kooler Design staat.
  2. Veel informatie en gratis patronen (hst 17) Redwork
    Echt de moeite waard als je Redwork mooi vindt om hier eens te gaan kijken!
  3. Grandmasatticquilting met Redwork
    Bepaalde namen lijken wel veel op elkaar. Grandma doet het zeker goed evenals attic… Hier vind je gratis patronen, waaronder een vlinder voor de liefhebbers en nog veel meer.
  4. Designs & Illustrations Florence Caulfield Victoria & Albert museum
    Mooie bloemenpatronen gratis aan te klikken! Als je goed kijkt dan zie je de Jugendstil stijl er in!
    Francis Johnston and the Process of Design Ook hier een patroon van prachtige bloemen. Vergeet vooral het linkermenu niet door te lopen! Daar kun je nog meer interessantie informatie terugvinden o.a. het maken van Tapestry!
    of een tasje uit 1540 + bloemen patronen boek
  5. Traditional Palestinian Embroidery patterns
    Behalve dat het een aparte borduursteek is, hebben de patronen ook allemaal een betekenis. Zo zie je hier dat de variatie van het ‘ronde’ Griekse randje met de watergolven hier weer verwijst naar slangen! Veel van deze patronen komen we geregeld tegen, maar je ziet ze zijn al heel erg oud. Vooral de meeste eenvoudigste zie je zeer vaak terug!
  6. Poppenhuistapijtjes en een krans
    Klassieke tapijten van oosterse origine, maar dan in het klein! Sjiek de friemel voor het poppenhuis ;-) Gratis patroontjes.
  7. Mia Stitch
    Wie kent deze nog niet in de borduurwereld. Toch maar een vermelding voor diegenen die ‘m nog niet kennen. Hier is zo ontzettend veel te zien! Voor de alfabets is het soms best wel eens handig!
  8. Freebees van Kissycross
    Leuke site met leuke patroontjes waar ik ook graag kom en lees.
  9. Oude filet brodé patronen die heel goed te gebruiken zijn om te borduren. Op pagina 29 staat bv een heel leuk kasteeltje dat ik ook al ergens ben tegengekomen.

zaterdag 22 maart 2008

Bolsa met hondjes

De laatste dagen heb ik niet alleen mijn hartenbolsa afgemaakt en de foto's ingestuurd voor de digitale tentoonstelling voor Hart & Dame in de Witte Dame in Eindhoven, maar ben ik ook de andere bolsas aan het afwerken. Bergen met draadjes liggen hier nu ;-) Op dit weblog heb ik laten zien dat ik met de bolsa met de hondjes bezig was. Het tasje zelf lag al een poosje kant-en-klaar… nou ja niet helemaal dus omdat de kwastjes er nog aan moesten ;-) Bij deze dé bolsa met de hondjes.
Het patroon komt uit dit boek. Ik heb me hier nog steeds netjes aan het patroon gehouden omdat ik eerst de 'sfeer' wil proeven van het bolsabreien en het me eigen wil maken voor ikzelf een bolsa ben gaan ontwerpen met een andere vorm.  Ik heb hier wel andere kleuren gebruikt dan het oorspronkelijke patroon omdat ik niet graag iets helemaal klakkeloos hetzelfde nabrei en er toch een eigen toets aan wil geven. Het tasje wordt onderaan wat breder gebreid. Boven zitten twee gaatjestoeren. In de bovenste gaatjestoer zit een gedraaid koordje.

vrijdag 21 maart 2008

ABC-qrst


Tot de letter T ben ik met mijn ABC gekomen en nu ligt het voorlopig even stil. Over ongeveer 2 weken ga ik met het laatste stukje verder, nog 6 letters, wat bloemen en een wilg. De buitenste rand is al wel af (staat niet op de foto) omdat ik niet wist of ik zou uitkomen met het groen en bruin. Het groen komt nog terug in de wilg en het bruin in de eekhoorn. Die heeft nu een donker en een licht pootje en dat wil ik toch nog veranderen. Een vriendin van me heeft nog van een oud verfbad van jaren terug de kleuren groen en bruin. Ik ben dus erg benieuwd of het exact dezelfde kleuren zijn.
Sinds ik op mijn nieuwe pc werk, komen de kleuren van mijn scherm anders over dan van de oude. Zo ook met het bewerken van afbeeldingen met een ander programma. De foto’s hier kunnen dus voortaan wat lichter of donkerder overkomen.

zaterdag 15 maart 2008

Leuke knuffels

Tijdens het boodschappen doen vandaag trof ik dit leuke boekje aan bij de tijdschriften. Ik kon het niet laten en het ligt nu dan ook thuis ;-)
Titel: Knuffels om te haken en te breien
Phildar. Edities: Marie Claire. Prijs x807,95. Er staan 36 modellen in om te breien en te haken, zoals beren, konijnen, katten, muizen, aapjes, een poedel en diverse poppen. Alleen de beer op de kaft al ziet er zo schattig uit.
Tegenwoordig komen er zulke leuke boekjes uit van de Marie Claire, o.a. over haken, breien, interieurideetjes, borduren. Wellicht nog een paar vergeten?

dinsdag 11 maart 2008

Tasje uit 1915 met gratis borduurpatronen


Op mijn surftocht op internet kwam ik dit geborduurde tasje uit 1915 tegen. Een patroontje zat er niet bij en ook niet de gebruikte kleuren. Dat moest in die tijd allemaal besteld worden. Zo ook het koordje en de stof.
Ik heb de volgende DMC-kleuren voor het patroontje gekozen: 3346 – 814 – 352 – 322 en 321.
Voor dit tasje is Axefdastof gebruikt en het tijdschrift vermeldt nog dat het aan de achterkant precies hetzelfde is geborduurd.
Het patroon is NIET door mij ontworpen, wel omgezet van dit plaatje in een borduurpatroon. Gezien het jaartal zit er ook geen copyright meer op. Je mag het dus vrij gebruiken. 


Het patroon kan natuurlijk ook voor andere doeleinden worden gebruikt dan voor een tasje. Zo heb ik nog twee variaties van patronen gemaakt in blauw en rood. Voor het blauwe patroon zijn de DMC-kleuren de volgende: 930 – 931 – 932 – 3750 en voor het rode: 304 – 352 – 814 – 817.