maandag 7 januari 2013

Gratis borduurpatronen haan, uil, zwaan en hond

In 2008 was ik in een bui om wat borduurpatroontjes te maken met een ontwerpprogramma, waarvan ik er eentje toentertijd op mijn weblog had gezet van bovenstaande haan als gratis patroon. Een paar lezers hebben deze toen geborduurd voor o.a. een cul de sac oftewel een houder voor plastic zakjes. Leuk!
Vandaag kwam ik deze patroontjes weer tegen op mijn pc. De drie onderstaande zijn nu voor het eerst gepubliceerd.

Persoonlijk vind ik deze uil het mooiste en wil ik dan ook nog steeds zelf een keer borduren.

Daarna volgde een zwaan die ik uit heb gewerkt.

En vervolgens nog een hond.

Dit zijn gratis borduurpatronen en mag je zo van me overnemen. Hoe? Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding van het gekozen patroon en sla het vervolgens op je computer op.
Als je er iets van maakt, vind ik het leuk als je me er een foto van stuurt ;-)

woensdag 2 januari 2013

Eigen ontwerp: Gratis Weekplanning

Allereerst nog de beste wensen voor 2013!

Ik merk dat ik dit blog een beetje te lang verwaarloosd heb en meer op mijn andere blog bezig ben.
Nu gebruikte ik dit blog meestal voor handwerken e.d. Niet dat ik niks meer doe of heb gedaan, want ik ben afgelopen jaar best veel bezig geweest. Dat was echter meer op het gebied van de buitenkant van mijn huis schilderen, vitrage haken en de tuin weer begaanbaar maken. Niet echt iets om zulke saaie dingen hier te vermelden. Ik probeer er echter weer wat verandering in aan te brengen.

Ik ben in eerste instantie van plan een paar oude blogjes van weblog hier neer te zetten en met name die met de gratis patroontjes die ik daar heb aangeboden. Verder nog wat de moeite waard is om nog eens te herhalen.

Maar ik heb nu iets nieuws gemaakt, al is het niet op handwerkgebied, is het wel op het creatieve vlak en daarvoor is dit blog natuurlijk ook bestemd. Ik was namelijk op zoek naar een weekplanning die op één blad is te zien en waar de zaterdag en zondag net zo groot is als de overige dagen. Ik heb dat altijd zo vreemd gevonden dat die kleiner moeten zijn, want dan juist heb je meer tijd dus meer om op te schrijven.
Verder heb ik er nog een blad aan toegevoegd voor te kunnen opschrijven wat per se niet te vergeten, een vlak voor leuke ideetjes, een weekmenu en het invullen van een boodschappenlijstje voor die week.

Misschien maak ik er nog een vervolg op met nog meer uitbreidingen. De vormgeving is in kleur gemaakt, maar kan natuurlijk ook in zwart-wit/grijswaarden geprint worden, dat scheelt weer kleurentoner.